ТВОРЧИЙ УЧИТЕЛЬ – ТВОРЧИЙ СТУДЕНТ:  ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД

ТВОРЧИЙ УЧИТЕЛЬ – ТВОРЧИЙ СТУДЕНТ:

ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД

«Неможливо жити краще, ніж проводячи життя в прагненні стати досконалішим. Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе», – ці словадавньогрецького філософа Сократа в сучасному гіперінформативному світі стають ще більш актуальними. А з чого починаються зрушення педагогічного колективу? Перш за все, зі cпівпраці: вільної, творчої, актуальної, цікавої, спільної! Це і є першочерговим завданням викладачів Сумського НАУ.

Декан ІТФ Довжик Михайло Якович у складі делегації педагогів вишу взяв участь у ряді зустрічей та майстер-класів у Німеччині та Польщі. Першим етапом освітньої подорожі стало відвідання потужностей університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф. Представники навчального закладу презентували сучасні лабораторії машин та обладнання для аграрного виробництва. Таким чином технічною базою для навчання студентів є передові технології сільського господарства, що допомагає виховати кваліфікованого сучасного працівника.

Наступним етапом стало відвідання найбільшої у світі спеціалізованої виставки сільськогосподарської техніки – AGRITECHNICA 2017. Більше 2000 експонентів зібралися в Ганновері, але це не тільки огляд останніх досягнень у галузі сільськогосподарського машинобудування: виставка визначає основні тенденції розвитку світового агропромислового комплексу на найближчі два роки. Це відчувається у кожному павільйоні мегавиставки, адже майже всі марки автовиробників представили електромобілі, що і є прогресивною ідеєю суспільства сьогодні.

Проте найбільш емоційним став момент зустрічі декана ІТФ Михайла Яковича Довжика з випускником факультету Сергієм Гільовим, який працює у фірмі ANNABURGER Nutzfahrzeug GmbH. Це одне з найбільших німецьких підприємств з виробництва сільськогосподарської причіпної техніки, реалізує свою продукцію в Європі і за її межами. А як відомо, СНАУ не забуває своїх випускників, не зважаючи на те, як далеко вони розлетілися.

Родзинкою заходу став павільйон з машинами та засобами для ведення точного землеробства, що ввібрали в себе новітні технології й досягнення вчених. Ці сучасні засоби підвищують ефективність праці, забезпечують рентабельність і комфорт під час виконання робіт.

Прекрасним завершенням творчого тижня стали відвідини Люблінського університету природничих наук. Це сучасний державний вищий навчальний заклад з доброю репутацією серед науковців і працедавців, де молоді люди мають змогу опанувати професії, необхідні в сучасному світі.Викладачі закладу презентували сучасні лабораторії, на базі яких проводиться навчання, а також поділилися секретами виховання кваліфікованих працівників.

Творчим, яскравим, багатим на ідеї та новації видався тиждень для викладачів Сумського НАУ. Проте давно відомо, що творчий учитель — запорука розвитку творчого студента, а далі – творчого працівника.