Студент ІТФ серед переможців конкурсу студентських накурових робіт за напрямом «Зварювання»

Студент ІТФ серед переможців конкурсу студентських накурових робіт за напрямом «Зварювання»

8 квітня 2020 року в Національному університеті «Запорізька політехніка» на кафедрі «Обладнання та технології зварювального виробництва» пройшла підсумкова заочна конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Зварювання» (https://zp.edu.ua/pidsumkova-konferenciya-ii-turu-vseukrayinskogo-konkursu-studentskyh-naukovyh-robit-za-napryamom).

На конкурс було представлено 86 робіт від талановитих студентів із різних міст України, а саме з Києва, Запоріжжя, Харкова, Сум, Вінниці, Кам’янського, Краматорська, Дніпра, Львова, Полтави, Тернополя, Маріуполя, Херсону, Чернігова, Миколаєва, Івано-Франківська.

Сумський національний аграрний університет був представлений науковою роботою студента 1 магістерського курсу Інженерно-технологічного факультету групи МЕХ1901-1м Мельника Івана не тему: «Дослідження структури та властивостей багатошарових зміцнених шарів, отриманих методом електроіскрового легування» (Науковий керівник – д.т.н., професор Тарельник В.Б.). Особливістю цієї роботи було те, що вона виконувалася в співпраці двох ЗВО – СНАУ та СумДУ. Сторону СумДУ представляла студентка факультету ТеСЕТ Голуб Наталія (Науковий керівник – к.т.н., доцент Гапонова О.П.). Робота мала потужну апробацію на наукових конференціях, в тому числі Міжнародній науково-методичній конференції «Проблеми надійності машин», яка була присвячена пам’яті академіка В.Я. Аніловича, та проходила на базі кафедри «Надійності та міцності машин та технічного сервісу»  ХНТУСГ ім. П. Василенка. За результатами досліджень було опубліковано три тези доповіді, та здійснено промислове впровадження на виробництві, підтверджене актом впровадження.

Всі роботи проходили перевірку на плагіат та оригінальність досліджень. Конкурсна комісія, яка складалась з 23 викладачів з різних ВНЗ, оцінювала представлені роботи та обирала найкращих серед найкращих.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Зварювання» у 2019/2020 навчальному році було проведено за результатами першого етапу ІІ туру, (рекомендації МОН України (лист від 11.03.2020 р. № 1/9-154) і ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (лист від 12.03.2020 р. № 221/10-713).

З 86 представлених на конкурс робіт  робота СНАУ зайняла 14 місце в рейтингу, та за результатами роботи комісії посіла призове ІІІ місце, а студент Мельник Іван нагороджений Дипломом ІІІ ступеня! (https://zp.edu.ua/pidsumky-provedennya-ii-turu-vseukrayinskogo-konkursu-studentskyh-naukovyh-robit-za-napryamom)

Вітаємо з гарним результатом автора  Мельника Івана і наукового керівника професора Тарельника В.Б.!

Бажаємо подальших успіхів у освіті та науці!