Василенко Ольга Олександрівна (к.т.н., доцент)

Кандидат технічних наук, доцент

 

CV

E-mail: olha.vasylenko.snau@edu.ua

Researcher ID: V-9918-2018

ORCID: 0000-0003-1643-0702

Scopus ID: 57204120817

Google Scholar:https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&authuser=1&user=d81FdU0AAAAJ

 

Дата і місце народження - 28 червня 1958 року, м. Суми, Україна.

Освіта:

- 1978-1982 – навчання у Сумському державному педагогічному інституті ім. А.С. Макаренка, спеціальність «Хімія та біологія»;

- 1994-1998 – навчання в аспірантурі Сумського державного університету;

- 1999 – захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності «Машини та апарати хімічних виробництв»;

- 2005-2007 – навчання в СНАУ, спеціальність «Харчові технології та інженерія».

Досвід роботи:

- 1992-1994 – асистент кафедри загальноосвітніх дисциплін Сумського фізико-технічного інституту;

- 1994-2000 – старший викладач кафедри прикладної екології та безпеки життєдіяльності Сумського державного університету;

- 2000-2013 – доцент факультету харчових технологій Сумського НАУ;

- з 2013 року – доцент кафедри охорони праці та фізики Сумського НАУ.

Основні навчальні дисципліни: «Охорона праці в галузі», «Основи охорони праці».

Наукова робота: автор понад 60 публікацій, в т.ч. понад 10 статей у міжнародних виданнях, що індексується в МНБ Scopus та Web of Science.

Напрям наукових досліджень: «Пожежна безпека автотранспортних засобів, сільськогосподарських машин при використанні біопалива в громадських та промислових цілях».

Зв’язок з бізнесом, грантова, держбюджетна , госпдоговірна тематика: 

- Виконавець міжнародного проекту «Підтримка потенціалу молодих університетів в освіті, науково-дослідній та науковій діяльності в Україні» (Чеський університет природничих наук, СумДУ, СНАУ, БТНАУ), 2019 р., м. Прага, Чеська Республіка.

- ДБТ «Розробка технічної документації на білкову сировину подвійного призначення», №0122U201388, 2022-2023 р.;

- ДБТ «Розробка технічної документації на напівфабрикати з рослинної сировини підвищеної біологічної цінності подвійного призначення», №0122U201635, 2022-2023 р.;

- ДБТ «Розробка технічної документації на напівфабрикат з рослинної сировини для м’ясних фаршевих виробів подвійного призначення», №0122U202024, 2022-2023 р.;

- ГДТ «Консультування з питань розробки технічної документації на новий вид сировини».

Підвищення кваліфікації/академічна мобільність:

- міжнародне стажування за програмою «Fundraising and organization of project activities in educational establishments: European experience», Краків, Польща, 12.06.-18.07.2021 р.;

- навчання і перевірка знань з питань охорони праці, НВЦ «Професійна безпека», 2023 р.

Членство в громадських об’єднаннях:

- член Товариства Червоного Хреста України.