Дуже велика честь для викладачів к.т.н., доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Геліх А.О. та к.т.н., доцента кафедри охорони праці та фізики Василенко О.О. стати керівниками роботи переможця студентів магістрів факультету харчових технологій Приходько І. та Гіріченко С. Радість від гідного представлення Сумського національного аграрного університету на престижному Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт та зайняте I місце вселяє надію і на найшвидшу перемогу нашої неньки УКРАЇНИ!!!
06.04.2022 р. офіційно завершено проведення фінального етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2022». Цей конкурс щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association, у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal.
У 2022 році конкурс проводився за наступними напрямками:
Харчова наука і технології
Економіка і управління
Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
Енергетика та енергоефективність
Екологія та охорона навколишнього середовища
До складу журі Конкурсу надійшли 117 спеціалістів-науковців, з них 73 з 19 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Італія, Китай, Туреччина, Пакистан, Литва, Латвія, Румунія, Польща, Казахстан, Азербайджан, Словаччина, Грузія, Болгарія, Молдова.
На перший етап конкурсу було подано 225 робіт, у тому числі 45 робіт з зарубіжних університетів, з яких 16 були розроблені у сумісництві з українськими ЗВО, 27 робіт з ОНТУ та 10 з коледжів ОНТУ, і 143 роботи з інших українських закладів. Роботи надійшли з 27 закордонних університетів таких країн як США, Німеччина, Індія, Литва, Латвія, Румунія, Сербія, Польща, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Болгарія і Молдова.
На фінальному етапі конкурсу відбулося рецензування робіт членами журі. На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт, журі кожного з напрямків більшістю голосів прийняло рішення щодо визначення переможців (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), що було зазначено у протоколах засідань, які відбулися онлайн з 21 лютого по 04.04.2022 р.