Відбулася  відкрита  лекція

15 жовтня 2024 року  відбулася відкрита лекція на тему «Основи фізіології, гігієни праці та виробничої санітарії» старшого викладача кафедри охорони праці та фізики Олени СЕМЕРНІ з освітнього компоненту «Безпека праці»  для здобувачів 1 курсу ОС «Бакалавр» спеціальностей  101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин», 205 « Лісове господарство», 206 «Садово-паркове господарство»,  242  «Туризм і рекреація».

Лекція проходила у форматі відео-конференції на платформі ZOOM.

На початку лекції здобувачі вищої освіти були ознайомлені з темою, планом лекції, місцем і важливістю теми в курсі «Безпека праці», з практичною  та професійною значимістю теми.

На лекції були розглянуті  поняття фізіології,  гігієни праці, цілі та завдання виробничої санітарії. Під час лекції були докладно висвітлені питання оцінки умов праці,   гігієнічної класифікації умов праці по показникам шкідливості та небезпечності чинників виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу. Лектор обґрунтував необхідність комплексного підходу до охорони праці що сприяє соціальній відповідальності роботодавців за здоров’я та безпеку працівників.

Здобувачі активно відповідали на поточні питання, демонструючи високу вмотивованість та зацікавленість темою лекції.