ЛАБОРАТОРІЯ «ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ ЕЛЕКТРОТЕХНІКИ» (АУДИТОРІЯ 402М)

Історія відкриття. Теоретичні основи електротехніки є базовим знанням яке повинен мати будь-який інженер енергетик. Без цих знань неможливо побудувати будь-яку енергетичну систему. Лабораторія була створена у 2010 році зусиллями лаборантів, викладачів кафедри та керівництва факультету, а також за підтримки «КПП Квалітет», «ІЕК» та «Електросила». Створена для забезпечення практичних знань в цьому предметі, показати студентам як працювати з простими і складними електричними колами, дізнатись як саме протікає струм в різних елементах і колах, вивчити ефективне використання енергії та ін.

Основна спеціалізація. Навчити студентів теоретичним основам електротехніки, її складовим, а саме, складання електричних кіл, дослідження елементів електричних кіл, дослідження кіл постійного і змінного струму шляхом застосування різних законів електротехніки. Також в цій лабораторії студенти готуються до проектування та експлуатації енергообладнання.

В аудиторії проводяться заняття та семінари з дисципліни «Теоретичні основи електротехніки» для здобувачів ВО зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр).

Матеріально-технічне забезпечення. Наявне обладнання дозволяє проводити наступні лабораторні роботи: «Розрахунок перехідних процесів в лінійному колі класичним методом», «Дослідження елементів електричних кіл постійного струму, та методів їх розрахунку шляхом безпосереднього застосування законів Ома і Кіргхофа», «Дослідження режимів роботи і методів розрахунку лінійних ланцюгів постійного струму з двома джерелами живлення та ін».