ЛАБОРАТОРІЯ «ГІДРАВЛІКИ ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ» (АУДИТОРІЯ 104, АМ)

Історія відкриття. Лабораторія гідравліки та водопостачання була створена ще з часів заснування факультету, згодом перейшла у підпорядкування кафедри «Енергетики та електротехнічних систем». Зараз лабораторія в процесі оновлення матеріальної бази. Має на меті забезпечення студентів спеціальності 141  «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» практичними знаннями для роботи з різними рідинами, дослідження умов роботи рідини в трубопроводі та інших робіт, які будуть необхідні для майбутніх спеціалістів.

Основна спеціалізація. Дослідження, вивчення та вимірювання стану рідин в різних умовах.

В аудиторії проводяться заняття та семінари з дисциплін «Гідравліка», «Моделювання теплових і гідродинамічних процесів» для здобувачів ВО зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр).

Матеріально-технічне забезпечення. Забезпечення лабораторії дозволяє виконувати наступні види лабораторних робіт: «Перевірка пружинних манометрів», «Втрати напору по довжині трубопроводу», «Витікання рідини через отвори і насадки», «Вимірювання гідростатичного тиску», «Вивчення режимів руху рідини».