ЛАБОРАТОРІЯ «АВТОМАТИКИ ТА КОНТРОЛЬНО-ВИМІРЮВАЛЬНИХ ПРИЛАДІВ» (АУДИТОРІЯ 211М)

ЛАБОРАТОРІЯ «АВТОМАТИКИ ТА КОНТРОЛЬНО-ВИМІРЮВАЛЬНИХ ПРИЛАДІВ» (АУДИТОРІЯ 211М)

Історія відкриття. Основною метою створення лабораторії було забезпечення практичних та лабораторних занять студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Створено лабораторію у 2015 році зусиллями викладачів та лаборантів кафедри а також за підтримки керівництва факультету. З часом за допомогою спонсора «КПП Квалітет» було оновлено матеріальне забезпечення лабораторії додатковим обладнанням.

Основна спеціалізація. У лабораторії проводяться дослідження та розробки в галузі автоматизації виробничих процесів, систем управління, контролю та діагностики. Зокрема, здійснюються дослідження енергоефективності, розробляються системи автоматизованого керування інженерними системами будівель, контрольно-вимірювальні комплекси для вимірювання фізичних параметрів різних процесів.

В аудиторії проводяться заняття та семінари з дисциплін «Теоретичні основи автоматики», «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології», «Автоматизована система керування технологічними процесами», «Технічні засоби обліку та регулювання витрат теплоносіїв», «Контрольно-вимірювальні прилади», «Телемеханіка і АСУ систем електропостачання» для здобувачів ВО зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр).

Матеріально-технічне забезпечення. В забезпеченні лабораторії є стенди для проведення лабораторних робіт, а саме «Основи автоматизації», «Електричні вимірювання», інформаційні плакати, комп’ютери на яких здійснюється моделювання різних фізичних процесів.

[gallery ids="11460,11461,11462,11463,11464"]