ЛАБОРАТОРІЯ «ЕЛЕКТРИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ» (АУДИТОРІЯ 103, АМ)

Історія відкриття.  Була створена у 2009 році за ініціативи викладачів та керівництва факультету та підтримки компаній-спонсорів «ІЕК», «КПП Квалітет», «Електросвіт», «АСКО-УКРЕМ» Після заснування налічувала лише невелику кількість обладнання, але з часом наповнилась стендами та обладнанням. Зараз лабораторія є сучасним науково-дослідним центром, де проводяться дослідження в галузі енергозбереження та вдосконалення електричних систем освітлення.

Основна спеціалізація.  Основною метою створення лабораторії з електроосвітлення є забезпечення студентів необхідними знаннями та практичним досвідом у сфері електричного освітлення. Також діяльність спрямована на підвищення рівня наукових досліджень у цій галузі. Крім того, метою лабораторії є забезпечення інноваційних технологій та розробок в галузі електричного освітлення, що може внести значний вклад у сферу енергоефективності та економії електроенергії.

В аудиторії проводяться заняття та семінари з дисциплін «Електротехнології та електроосвітлення» для здобувачів ВО зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр).

Матеріально-технічне забезпечення. Лабораторія забезпечена стендами для виконання монтажу різного виду освітлення, а саме: «Монтаж і підключення лампи ДНАТ», «Монтаж і підключення опромінювальної установки ІКУФ», «Монтаж і підключення світильника вуличного освітлення».